Pirinç - 5 Kg.

Pirinç - 5 Kg.

1 YorumBakliyat

Bafra Ovasında yetişen Bafra Pirinci - 5 Kg.   Bafra Pirinçi: Samsun'un Bafra ilçesinden hasat edilerek özenle seçilen, kalitesi ve boyutları yüksek s...

45,00 ₺

SONRAKİ Gün Teslimat

%100 DOĞAL

Bafra Ovasında yetişen Bafra Pirinci - 5 Kg.
 

Bafra Pirinçi:

Samsun'un Bafra ilçesinden hasat edilerek özenle seçilen, kalitesi ve boyutları yüksek standartlara sahip bir ürün. Çeltik tarımının en elverişli olduğu topraklardan hasat edilen pilavlık pirinçlerin temizlenerek paketleniyor.

Pirinç suda yetişen tek tahıldır. Yetişebilmesi için verimli topraklara ihtiyaç duyması bileşiminde vitamin ve minerallerin artmasını sağlar. 100 gr pişmiş pirinç yaklaşık olarak 100 kalori civarındadır. 25 gr protein ve 250 gr karbonhidrat içerirken yağ oranı yoktur. Uzman diyetisyenlerin verdiği bilgilere göre pirinç;

Özellikle B grubu vitaminleri açısından zengin. B vitaminleri bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve kansere karşı vücudun savunma gücünün artmasını sağlarken beyin sağlığı için de çok önemli. B grubundan yetersiz beslenen bireylerde kansere yakalanma, Alzheimer oranı ve depresyon çok daha sıklıkla görülüyor.

Pirinç kalsiyum, fosfor ve D vitamini için iyi birer kaynak. Bu nedenle de kemik gelişimi, cilt ve tırnak sağlığı için faydalı. Pirinç hazımsızlığı önler ve özellikle ishal durumunda en etkili besinlerden birisi. İshal bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen bir problem. Pirinç tüketimi ishal olmayı engellerken vücudun sıvı dengesinin de korunmasını sağlar.

Laktoz ve glüten gibi alerjik bileşenleri olmadığı için sindirim ve bağırsak sistemi üzerine hiçbir olumsuz etkisi yok. İnek ve soya sütüne kıyasla pirinç proteinlerinin amino asit bileşimi anne sütündekilere daha yakın.

Pirinç bir aminoasit olan lösin yönünden de zengindir. Lösin kan şekerini düzenleyerek enerji üretimine destek verir, büyüme hormonu üretiminde kullanılır yağların enerjiye çevrilmesine yardım eder ve yaraların iyileşmesinde önemi etkisi var. Folik asit eksikliği kolon kanseri, rahim kanseri ve göğüs kanseri gibi pek çok kanser türünün oluşmasını kolaylaştırır. Bunun yanı sıra folik asit eksikliği Alzheimer hastalığına da davetiye çıkartabilir. USA Rice Federation verilerine göre 100 gr. haşlanmış pirinçte 2 mcg folik asit bulunmakta. Folik asitin önemli kaynağı olan pirinç bu özelliği ile kanser ve beyin kanamasının önlenmesinde ve ilerde Alzheimer'a yakalanma riskinin azalmasında etkili olabilmekte.

PİŞİRME ÖNERİSİ: Pilavınızın tane tane ve lezzetli olması için pirincinizi bolca yıkayarak üstündeki nişastalardan arındırın. Ardından yaklaşık yarım saat soğuk suda bekletin ve kavurmadan önce iyice süzerek suyunu alın. Böylece pişirme süresi kısalır, pilavınız daha lezzetli ve besleyici olur. Pilavı pişirirken içinde bir miktar limon suyu eklerseniz rengi beyazlaşır.

Bunları Biliyor musunuz ?

İyi pilav pişirebilmek için suyunu iyi ayarlamak gerekir.

Pirinçler cinslerine ve yapılarındaki nemlerine göre ortalama 1 ölçüye 1,5-2 ölçü su kullanılır.

Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içerisine 3-4 damla limon suyu koyun.

  • Teslim Süresi Nedir?

    Samsun içi teslimat ertesi gün yapılmaktadır.

  • Güvenlik/Araç?

    Samsun içinde ürünlerimiz özel olarak soğuk hava depolu araçlarımızla kapınıza teslim edilmektedir.

    Samsun dışı ise henüz kargo anlaşmamız yoktur.

  • Kargo ücreti?

    Samsun içi kendi araçlarımızla dağıtımlarımız ücretsizdir.

    Samsun dışı tesilmatlarda ürünlerimiz özel kutulama ve hacim sebebiyle ücretlidir.

  • Nerelere kargo var?

    Şuan sadece Samsun içi Atakum/İlkadım/19 Mayıs ve Bafra ilçelerine teslimatımız mevcuttur.

    Çok kısa süre içerisinde kargo anlaşması yapılacak olup tüm Türkiye'ye kargo gönderilecektir.

5 üzerinden 5.0

  • 5 yıldız100
  • 4 yıldız0
  • 3 yıldız0
  • 2 yıldız0
  • 1 yıldız0
Yorum Yapın

    Bafra Sürmeli Organik Köyümüzde hayvan sağlığı ve refahına özen gösterilen çifliğimizdeki inekler, Veteriner hekim kontrolüyle hijyen kurallarına titizlikle uyularak otomatik makinelerle sağılır, Sağlıklı ineklerimizden elde ettiğimiz kaliteli süt, bakteri düzeyini minumum düzeyde tutulması için 4 dereceye soğutulur. Gıda Mühendisi kontrolünde el değmeden tek kullanımlık petlere paketlenir. Doğal süt tüketebilmeniz ve kendi doğal yoğurdunuzu yapabilmeniz için eşşiz bir besin olan sütümüzü doğasındaki değerleri koruyarak soğutuculu aracımızla kapınıza ulaştırmaktayız. Süt Konağı olarak Sağlıklı gıdalarla beslenme bilincini yaygınlaştırmak için kaliteli ürünlerimizle hizmetinizdeyiz.