Sıkça Sorulan Sorular

Yoğurt kıvamı neden çok katı değil?


Yoğurt mayalama yöntemimizi müşteri talebi doğrultusunda değiştirdik. Önceden kaplara 60 derecede aktarıp mayalama sıcaklığına gelinceye kadar bekletiliyorduk bu sayede üstte kaymak tabakası biraz oluyordu. Şimdi daha lezzetli olması için kazanda direk mayalıyoruz. Bu sefer kaymak yukarı çıkmıyor içinde kalıp lezzet veriyor. Yoğurdumuzun daha iyi lezzet vermesi için kaymaklı yoğurt yönteminden vazgeçip yağın içine homojen dağıldığı bu yöntemi kullanıyoruz. Yoğurdumuzun sulu olmasının sebebi tamamen doğal katkısız olmasından kaynaklanmaktadır. Yoğurda endüstriyel firmalar gibi süt tozu veya kıvam arttırıcı katkı maddeleri katmıyoruz. Bundan dolayı sulu oluyor. Şunu da vurgulamak isteriz; probiyotik bir yoğurt doğal mayalamayla elde edildiğinden yararlı bakterilerin olduğu, yoğurdun üstüne biriken suyu tüketmeniz sağlık ve bağışıklık açısından önemlidir.  Daha katı bir yoğurt için manda yoğurdumuzu deneyebilirsiniz. 

Ayrıca Hastaliktan ARİ çiftliğimizde, özel makinelerle sağılan süt doğrudan süt depomuza, oradan da tek kullanımlık petlere doldurularak ilk defa sizin açacağınız özel kilitli kapaklarla paketlenmektedir. Herhangi bir yağ alım işlemi ya da ekstra bir koruyucu takviyesi, katkı maddesi vb. kesinlikle uygulanmamaktadır.